MANDLJEVO MLEKO Z GOZDNIMI ZAKLADI

  • 06.05.2017

Obožujete okus gozdnih sadežev? Potem se posladkajte z okusom Indy&Pippa Loveberry (jagodni okus), Merryberry (malinin okus) ali Luckyberry (borovničev okus). Sadje, ki smo ga dodali našemu ročno narejenemu sladoledu, je ekološko in skrbno izbrano. Naš ekološki sladoled pa lahko dodate tudi mandljevemu napitku, katerega recept je pripravila soustanoviteljica znamke Indy&Pippa, Karin Šimonka, ki že vrsto let prisega na zdravo prehranjevanje.

SESTAVINE ZA MANDLJEVO MLEKO Z GOZDNIMI SADEŽI: skodelica mandljev (oluščenih in namočenih), datlji, vanilija v prahu, ščep soli, skodelica gozdnih sadežev. Po želji lahko napitku dodate še žlico najljubšega Indy&Pippa sladoleda.

Kako narediti domače mandljevo mleko? Enostavno. Skodelico mandljev prelijemo z vročo vodo, da se lahko odstrani lupinica. Oluščene mandlje namočimo čez noč. Zjutraj vodo, v kateri so se namakali mandlji, odlijemo in mandlje zmiksamo s tremi skodelicami sveže vode.

Zdaj pa še pika na i: mandljevemu mleko dodamo 1 jedilno žlico dateljneve paste, ki jo prav tako pripravimo doma. Datlje zmiksamo v močnem blenderju z malo vode, tako da nastane gladka masa, dodamo vanilijo v prahu in ščep soli.

Na koncu dodamo še skodelico gozdnih sadežev in še enkrat zmiksamo. Voila!